„Ora de Educație Rutieră”, așa cum sugereaza și titlul proiectului este activitatea principală a proiectului. Ne propunem să susținem „cursuri” cu o durată de 50 minute despre regulile de circulație, importanța respectării lor dar și familiarizarea elevilor cu terminologia de specialitate.

Ora de educație rutieră va fi sustinuta de către echipe formate din 3 studenți ai Facultății de Psihologie, împreună cu un agent de poliție. La activitate va participa și învatatorul de la clasă. Ne propunem organizarea de cursuri într-o manieră nonformala, ajutându-ne de instrumentele și metodele pe care aceasta le pune la dispoziție. Conceptul modern de educație privește educația ca “Lifelong Process”, adică un proces de învăţare care se desfăşoară pe tot parcursul vieţii, spre deosebire de conceptual tradiţional, în cadrul căruia educaţia se dobândeşte în cea mai mare parte în timpul şcolarizării formale. În societatea modernă sunt însă necesare abilităţi noi, cunoştinţe suplimentare, un process simultan de promovare a valorilor, precum egalitatea socială, accesul la educaţie pentru toţi şi participarea activă la viaţa democratică. În acest fel, este asigurat spaţiul pentru apariţia educaţiei nonformale şi informale.

Desfasurarea cursurilor intr-o maniera adaptata varstei dar si interactiva in acelasi timp este foarte importanta deoarece impactul va fi unul puternic. Persoanele desemnate sa sustina ora de educatie rutiera sunt calificate in activitati specifice si dispun de toate resursele unei bune desfasurari a activitatilor.

Ora de Educație Rutieră – ediția a IV-a

Parteneri: Asociația EDIT, Primăria Capitalei prin Proedus, Poliția Română, ISMB, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea  de Jurnalism și Științele Educației – Universitatea din București, Casa Corpului Didactic.

Susținut de: Primăria Municipiului București prin Proedus, Poliția Locală a Municipiului București, ISMB

Sponsori: București Mall, Carrefour, Sixt, Generali, Cybex, Nilox, Rainbow, Simtop.

CIFRE

participanti-cursuri-oer

25.000

Participanți la cursuri

profesori-implicati-oer

700

Profesori implicați

politisti-implicati-oer

100

Polițiști implicați

scoli-implicate-oer

130

Școli implicate

studenti-implicati-oer

50

Studenți implicați

cetateni-oer

500.000

Cetățeni conștientizați

echipa-de-proiect-oer

70

Echipa de proiect

300-clase-oer

700

Clase implicate

Evoluția Proiectului