Pe 6 noiembrie, a inceput a patra editie a celui mai mare proiect din Romania despre siguranta, responsabilitate si implicare, adica Ora de Educatie Rutiera. Astfel, in perioada 6 noiembrie 2017 – 15 iunie 2018, proiectul este prezentat in fata a 25.000 elevi de clasa a III-a si a IV-a, din Bucuresti.
Organizat de Asociatia EDIT si Asociatia Impreuna Pas cu Pas, in parteneriat cu Primaria Capitalei prin PROEDUS, proiectul promoveaza importanta respectarii regulilor de circulatie rutiera si trage un semnal de alarma cu privire la consecintele nerespectarii lor, mai ales in apropierea scolilor.
Desfasurat in toate cele 6 sectoare ale Bucurestiului, in proiect sunt implicati 700 invatatori, 130 scoli, 100 studenti si 100 de politisti din cadrul Politiei Romane.
„La prima editie, am interactionat cu 1.000 elevi, dar scopul nostru a fost inca de la inceput sa crestem si sa ducem informatia la cat mai multi copii de clasa a III-a si a IV-a. Prin perseverenta, prin increderea pe care ne-au acordat-o institutiile publice si prin determinarea intregii echipe, ajungem cu editia a IV-a in fata a 25.000 elevii si nu ne oprim aici”, declara Liviu Zorila, managerul proiectului.
In urma studiului realizat la copiii de clasa a III-a, coordonat de psihologii Nicoleta Burlacu si Ana Irina Ionescu, de la Asociatia Impreuna Pas cu Pas, au fost observate urmatoarele aspecte in prima editie a proiectului:
- peste 37% nu stiu cand trebuie sa se adreseze organelor de politie
- 70% stiu care sunt cele doua culori pentru semaforul destinat pietonilor
- 81,6% cunosc semnificatia termenului de „pieton”