Ziua 4 – Sub lumina reflectoarelor

Şi a sosit şi ziua cu numărul 4 din cadrul proiectului “Ora de Educaţie Rutieră”, care a venit cu o noutate pentru elevii de clasa a III-a de la Şcoală Centrală.

Pe lângă echipa obişnuită formată din studente la Psihologie, fotograf, studente de la Jurnalism şi poliţiştii de la Poliţia Locală Bucureşti, în clasa şi-au făcut apariţia şi două echipe de filmare: una de la TVR şi una de la PRIMA TV.

prima

Bucurie mare! Atunci când au aflat că vor fi filmaţi, copiii au devenit extrem de entuziasmaţi şi nu au întâmpinat probleme, ba chiar şi-au dorit să apară pe micul ecran. Ora a început într-o mare veselie sub lumina reflectoarelor, cu zâmbete largi şi sincere. Copiii au completat chestionare, au colorat, s-au distrat, iar majoritatea au ştiut să răspundă întrebărilor adresate de către psiholog.

La vârsta de 9-10 ani, micuţilor li se par desprinse din filmele SF misiunile poliţiştilor, ei fiind eroii ce asigura liniştea şi siguranţa cetăţenilor. ,,Aş vrea să devin poliţist pentru a trece pe roşu atunci când pornesc girofarul”, afirmă un băieţel, dornic de a trăi intens experienţă celor din domeniu. Doamna poliţist este apoi întrebată de către acelaşi elev cum reacţionează atunci când este anunţată prin staţie că urmează o misiune. ,,În sfârşit acţiune, cred că ziceţi!”, a presupus el stârnind râsete în clasă.

Mama, profesoara, Tarzan, Joker sau Iron Man se iau la întrecere cu poliţiştii pentru titlul de “Supereroul care ne ajută cel mai mult”. Miruna spune “când voi fi şoferiţa vreau să mă întâlnesc cu dumnevoastră, nu pentru că am încălcat vreo lege, ci ca să vă mulţumesc pentru câte ne-aţi învăţat!”.

La sfârşit, poliţiştii prezenţi mi-au confesat faptul că au fost foarte impresionaţi de întrebările copiilor:

“Ce întrebări inteligente ne-au pus copiii! Sunt foarte dezinvolţi şi au numeroase curiozităţi. Ne bucurăm că prezenţa noastră le straneste tot felul de întrebări”.

Foto credit: http://sutrazvan.ro/